Valerio olgiati

Above it, a huge concrete slab provides the base for the office spaces. The fact that the architect also lives in the adjacent house dictated the need for a clear separation between private and working spheres, and this has been achieved by clear functional divisions between the different levels. The result is a rich sequence of worlds and views.

Uploader: Vokinos
Date Added: 23 November 2009
File Size: 13.36 Mb
Operating Systems: Windows NT/2000/XP/2003/2003/7/8/10 MacOS 10/X
Downloads: 60141
Price: Free* [*Free Regsitration Required]





valerio olgiati architect

The result is a rich sequence of worlds and views. An open ground floor, created by setting the building on pillars, defines the garage and the garden area.

Valerio Olgiati Scharans, Switzerland. The black building fits well into its rural surroundings of old barns, while also maintaining a sphinx-like character. Materials Doors Windows Staircases Building construction.

Office of Valerio Olgiati 1. Having lived and worked first in Zuerich and later in Los Angeles for some years, in he opened his own practice in Zurich and in with his wife Tamara Olgiati in Flims. Among his major buildings are the schoolhouse in Paspels, the Yellow House in Flims, a valedio for a musician in Scharans and the museum for the Swiss National Park in Zernez.

Valerio Olgiati

Painting the building black has extroverted the interior spaces and draws the focus to the outside views. Make contact Address Valerio Olgiati Address. For students of architecture, they are textbook.

By continuing to browse our website, you consent to our use of cookies in accordance with our cookie policy. Valerio Olgiati Miami, United States. There are more then a dozen monographs about his work. An underground section houses archives and provides spaces for storage and technical installations.

The fact that the architect also lives in the adjacent house dictated the need for a clear separation between private and working spheres, and this has been achieved by clear functional divisions between the different levels. As stipulated by local building regulations, the new three-story building accords with the volume prescribed by the old barn.

The wooden building has been painted black with several layers of oil and alcohol mixed with pigments. Above it, a huge concrete slab provides the base for the office spaces.

The office building has replaced an old barn in the protected centre of the village of Flims. Among his major projects are a winery for Carnasciale, Italy, a music auditorium for the manor Hohenbeilstein in Germany and a highrise in Lima, Peru.

A pillar running through all the levels occupies the centre of a strictly symmetrical geometry. The structures that he and his atelier design are striking.

Conzett, Bronzini, Gartmann AG. We use cookies on our website.

It embodies a purity of form, of material, of light and of aesthetic experience. Home Profiles Valerio Olgiati. Valdrio lighting Outdoor lighting.

Textiles Parking systems Floor Wall.

valerio olgiati sets a space in a space at the venice architecture biennale

Current user location United States. Latest stories Upcoming fairs Recent architecture projects Magazine. Valerio Olgiati Landquart, Switzerland.

4 thoughts on “Valerio olgiati”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *